Τι εξοπλισμός χρειάζεται για να ανοίξω καφέ take away;

14/03/2022
Τι εξοπλισμός χρειάζεται για να ανοίξω καφέ take away;

Ο καφές take away έχει γνωρίσει τεράστια άνθηση τα τελευταία χρόνια, αφού εξυπηρετεί πελάτες με πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Από τον εργαζόμενο που θέλει να πάρει τον καφέ του πριν πάει στη δουλειά μέχρι τις παρέες που κάνουν βόλτα και θέλουν να πίνουν τον καφέ τους παράλληλα . Η δημοφιλία αυτού του concept καταστήματος είναι λογική, αφού προσφέρει φθηνά μία από τις μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις.

Επιπλέον, μία επιχείρηση με καφέ take away δεν έχει πολλές απαιτήσεις σε χώρο και εξυπηρέτηση, οπότε είναι και πιο οικονομική η δημιουργία και η λειτουργία της.

Τι χρειάζεται για να ανοιξω μια καφετέρια; Ας δούμε παρακάτω ποιος είναι ο βασικός επαγγελματικός εξοπλισμός που θα χρειαστείτε.

Πάγκος Καφετέριας Take-away

Παρασκευή καφέ και ροφημάτων

Η παρασκευή καφέ βρίσκεται στο επίκεντρο της λειτουργίας της επιχείρησης, οπότε είναι και το σημείο που αξίζει να επενδύσετε σε ποιοτικό εξοπλισμό, ο οποίος θα σας δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η επαγγελματική εσπρεσσομηχανή είναι φυσικά απαραίτητη και συνήθως παρέχετε μαζί με το μύλο του καφέ από την εταιρεία που θα συνάψεται συνεργασία και θα σας παρέχει τον καφέ .

Επίσης θα χρειαστείτε φραπιέρα και εφόσον η επιχείρηση θα σερβίρει και ροφήματα τύπου smoothies (με ή χωρίς καφέ), είναι απαραίτητα και τα επαγγελματικά μπλέντερ που έχουν υψηλή ισχύ, ακόμη και για να ανάμειξη πάγο.

Στα ροφήματα που προσφέρει ένα καφέ take away περιλαμβάνονται και οι χυμοί, οπότε στον απαραίτητο εξοπλισμό ανήκουν και οι αποχυμωτές -στίφτες.

Βιτρίνα με Snacks

Παρουσίαση snack

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, είναι ωστόσο αρκετά σύνηθες να προσφέρονται και ορισμένα snack, όπως κρύα σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, σαλάτες, γλυκά κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα snack τα προμηθεύεται έτοιμα η επιχείρηση, καθώς δεν συμφέρει να έχετε εξοπλισμό και για την παρασκευή τους.

Συνεπώς, εδώ έχει μεγάλη  σημασία η παρουσίασή τους με τις κατάλληλες βιτρίνες που θα τα διατηρήσουν φρέσκα και αναλλοίωτα μέχρι να πουληθούν. Οι ψυχόμενες βιτρίνες είναι απαραίτητες για τα γλυκά, τις σαλάτες και τα κρύα σάντουιτς, ενώ οι θερμαινόμενες βιτρίνες  για τα σφολιατοειδή. Βέβαια, αν δεν έχετε πολλά τέτοιου είδους προϊόντα, ενδεχομένως να σας συμφέρει καλύτερα να τα ζεσταίνετε σε έναν φούρνο σφολιατοειδών, εφόσον η ροή πελατών είναι μεγάλη και πωλούνται γρήγορα πριν ξεραθούν και αλλοιωθούν.

Από εκεί και πέρα, για snacks που δεν έχουν απαιτήσεις συντήρησης, όπως οι μπάρες, τα συσκευασμένα προϊόντα κλπ, οι απλές βιτρίνες παρουσίασης, αλλά και τα τραπέζια και οι πάγκοι αποτελούν μέρος του επαγγελματικού εξοπλισμού αλλά και της διακόσμησης της επιχείρησης για ένα ελκυστικό αποτέλεσμα προς τους πελάτες.

Ράφια Αποθήκευσης Τροφίμων

Συντήρηση και αποθήκευση υλικών

Για τη συντήρηση των υλικών για την παρασκευή του καφέ και των ροφημάτων, θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία, το μέγεθος των οποίων εξαρτάται από τις ανάγκες της επιχείρησης, τον διαθέσιμο χώρο, τη διαρρύθμιση κλπ. Κατά κύριο λόγο προτιμούνται ψυγεία με τζαμένιες πόρτες για την προβολή των προϊόντων αλλά και την ευκολία του να επιλέξεις αυτό που θες πριν ανοίξεις το ψυγείο , όπως είναι τα Back bar.

Για τα υλικά που δεν απαιτούν ψυγείο, χρήσιμα είναι τα ανοξείδωτα ράφια για ξηρή αποθήκευση και τα δοχεία για ανοιγμένες συσκευασίες.

Τι εξοπλισμο χρειάζεται μια καφετέρια; Η απάντηση βρίσκετε στο Grillmarket.gr που διαθέτει ιδιαίτερα προσιτές τιμές και ολοκληρωμένα πακέτα για τον εξοπλισμό καφέ take away που θα χρειαστείτε, για να ξεκινήσετε με επιτυχία τη δική σας επιχείρηση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτόν.

Περισσότερα