Ιδέες για μαγαζί φρέσκων ζυμαρικών και τι χρειάζεται για να ανοίξεις ένα
10/05/2023Τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα φρέσκων ζυμαρικών κερδίζουν όλο ένα τις εντυπώσεις των καταναλωτών που επιλέγουν για γεύμα φρέσκα ζυμαρικά μαγειρεμένα με διάφορες σάλτσες και dressing. Στην Ελλάδα είναι λίγα τα εστιατόρια που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για τα φρέσκα ζυμαρικά τους αλλά και για την υψηλή ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούν. Αν θέλετε και εσείς να φτάσετε στη νούμερο ένα θέση των καλύτερων εστιατορίων φρέσκων ζυμαρικών, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση.
Ιδέες για μαγαζί φρέσκων ζυμαρικών
Πριν αποφασίσετε να ανοίξετε μαγαζί φρέσκων ζυμαρικών, θα πρέπει να έχετε βρει την κατάλληλη τοποθεσία μακριά από ανταγωνιστές και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Προτιμήστε κάποιο σημείο με διαθέσιμο χώρο στάθμευσης ώστε η έλευση των πελατών σας να γίνεται με ευκολία αλλά και για να μπορούν τα φορτηγά να σταματούν με άνεση όταν πρόκειται να παραλάβετε νέα προϊόντα, πρώτες ύλες και τρόφιμα. Θα πρέπει να σκεφτείτε και το στυλ που θα έχει το εστιατόριο σας ώστε να διακοσμήσετε κατάλληλα τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς χώρους με γνώμονα τη σωστή λειτουργικότητα του χώρου. Μπορείτε αν θέλετε να μη βάλετε καθόλου τραπεζοκαθίσματα και να φτιάξετε το μαγαζί φρέσκων ζυμαρικών τύπου street food και take away. Η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιείτε και η καινοτομία στις γεύσεις είναι τα συστατικά που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και θα κερδίσετε περισσότερους πελάτες. Τα εστιατόρια φρέσκων ζυμαρικών βρίσκονται σε υψηλή θέση εκτίμησης από τους καταναλωτές που προτιμούν φαγητό φτιαγμένο με φρέσκα υλικά.
Τι θα χρειαστείς για να ανοίξεις μαγαζί φρέσκων ζυμαρικών
Αφού μιλήσετε με το λογιστή σας που θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να πάρετε άδεια, θα χρειαστεί να κάνετε μερικά ακόμη πράγματα για το μαγαζί φρέσκων ζυμαρικών που θέλετε να ανοίξετε. Πρώτα από όλα θα πρέπει να διαμορφώσετε εσωτερικά το χώρο κατάλληλα ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε τον επαγγελματικό εξοπλισμό που χρειάζεστε. Θα χρειαστεί μηχανικός για να εποπτευθεί του έργου και να δώσει οδηγίες για τη σωστή διαμόρφωση του χώρου. Έπειτα, καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον διακοσμητή για το στυλ που θέλετε να έχει το εστιατόριο φρέσκων ζυμαρικών. Τέλος, το βασικότερο που πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό. Σίγουρα θα χρειαστείτε μία μηχανή παρασκευής ζυμαρικών με διαφορετικά μαχαίρια για κάθε είδους μακαρόνι ώστε να εξοικονομείτε χρόνο στην παραγωγή φρέσκων ζυμαρικών και να έχουν όλα ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Θα χρειαστείτε μια μηχανή παρασκευής ζυμαρικών με διαφορετικά μαχαίρια για κάθε είδους μακαρόνι και έναν επαγγελματικό βραστήρα ζυμαρικών για να βράζετε τις μερίδες των μακαρονιών χωρίς να χρειάζονται επίβλεψη για να μην κολλήσουν και για να μπορείτε να βράζετε πολλές μερίδες ταυτόχρονα. Θα πρέπει να αποθηκεύεται τα ζυμαρικά σε ειδικά διάτρητα τελάρα φρέσκων ζυμαρικών ώστε να μην είναι εκτεθειμένα σε άλλα υλικά και για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν φτιάχνετε σάλτσα θα πρέπει να την αναμείξετε με τα μακαρόνια σε ένα επαγγελματικό τηγάνι αντικολλητικό που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες ειδικά αν χρησιμοποιείτε εστίες αερίου όπως ένα κουζινάκι φλόγιστρο αερίου η induction επαγωγική εστία για να εξοικονομείτε χρήματα από τους λογαριασμούς ρεύματος. Τα τυριά είναι το κερασάκι στην τούρτα για τα μακαρόνια και για αυτό σας προτείνουμε να προμηθευτείτε έναν επαγγελματικό τυροτρίφτη για μαλακά ή για σκληρά τυριά ώστε να έχετε άφθονο τριμμένο τυρί για τα ζυμαρικά σας. Τέλος, προτιμήστε ψυγεία πάγκους αντί για απλούς πάγκους ώστε να έχετε περισσότερο διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα και να μπορείτε να διατηρείτε φρέσκα τα υλικά κοντά σας την ώρα που εργάζεστε.
Αν θέλετε να γίνετε το νούμερο ένα μαγαζί φρέσκων ζυμαρικών που θα ζηλεύουν ακόμη και στην Ιταλία, ανακαλύψτε όλο τον διαθέσιμο επαγγελματικό εξοπλισμό που διαθέτουμε στο κατάστημα μας από τα πιο διάσημα brands και επωφεληθείτε από τις ανταγωνιστικές τιμές μας.