Ιδέες για να ανοίξετε πιτσαρία & τι θα χρειαστείτε

10/05/2023
Ιδέες για να ανοίξετε πιτσαρία & τι θα χρειαστείτε

Μπορείτε και εσείς να ανοίξετε τη δική σας πιτσαρία και να οργανωθείτε μέσα από τις ιδέες που σας προσφέρουμε στο site μας. Εδώ θα βρείτε όλα όσα θα χρειαστείτε για να σερβίρετε πίτσα καλύτερη και από της Νάπολης. Αυτό το γευστικό φαγητό γεννημένο στη μαγευτική Ιταλία, έχει κατακτήσει τις καρδιές και τους ουρανίσκους εκατομμυρίων ανθρώπων που καθημερινά επιλέγουν για φαγητό τη σπουδαία πίτσα. Οι πιτσαρίες στην Ελλάδα άλλοτε σε ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους στην Ιταλία και άλλοτε διατηρούν έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα επιλέγοντας αγνά ελληνικά προϊόντα για να παρασκευάσουν τις πίτσες τους. Για να έχεις επιτυχία στην πιτσαρία σου θα πρέπει να επικεντρωθείς στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείς και στον επαγγελματικό εξοπλισμό πιτσαρίας που θα επιλέξεις.

Ιδέες για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση πιτσαρία

Επαγγελματική κουζίνα σε πιτσαρία

Αρχικά θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία για να ανοίξετε πιτσαρία και έπειτα να εφαρμόσετε τις ιδέες σας. Η τοποθεσία θα πρέπει να είναι ιδανική ώστε να παρέχετε εύκολα πρόσβαση στους πελάτες σας είτε είναι πεζή είτε με όχημα. Καλό είναι να αποφύγετε περιοχές με αυξημένο ανταγωνισμό ώστε να κερδίσετε εύκολα περισσότερους πελάτες.

Επίσης, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα παρέχετε υπηρεσίες delivery στην πιτσαρία σας ή take away. Είναι και αυτό σημαντικός παράγοντας στην εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τραπεζοκαθίσματα, πρέπει να υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος τόσο εσωτερικά στην πιτσαρία αλλά και εξωτερικά για τους καλοκαιρινούς μήνες ή για τους καπνιστές. Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τη λειτουργικότητα του χώρου εντός της πιτσαρίας ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε σωστά τον εξοπλισμό σας και να σας εξυπηρετεί στις καθημερινές σας ανάγκες.

Τι χρειάζεται για να ανοίξεις πιτσαρία

Φούρνος πίτσας

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι για να ανοίξεις πιτσαρία είναι όλες οι απαραίτητες άδειες. Ο λογιστής θα αναλάβει τα οικονομικά της επιχείρησης και την άδεια έναρξης επαγγέλματος. Θα πρέπει να δοθεί και ειδική άδεια από το υγειονομικό όπως γίνεται με όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η πιτσαρία, η καφετέρια, ο φούρνος κ.α., είναι μερικά από τα καταστήματα που χρειάζονται υγειονομική άδεια. Κύριο και βασικό βήμα μετά την άδεια είναι η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματικού εξοπλισμού για πιτσαρία. Τα πιο βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα φούρνο πίτσας που θα προσφέρουν τέλειο ψήσιμο στις πίτσες σας και θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγάλο όγκο παραγγελιών και ένα ταχυζυμωτήριο τουλάχιστον 7 λίτρων με αποσπώμενο κάδο για μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση χρόνου. Επίσης, θα χρειαστείτε φορμαριστικά αλλά και τυροτρίφτες σκληρών και μαλακών τυριών για να έχετε έτοιμες όλες τις πρώτες ύλες, πολυκοπτικά και ζαμπονομηχανές για να επεξεργάζεστε τα υλικά σε χρόνο μηδέν και να τεμαχίζετε τα λαχανικά και το κρέας σε τέλειες μερίδες. Από λευκές συσκευές πρέπει να πάρετε, ψυγεία πίτσας και σαλατών για να διατηρούνται φρέσκα τα υλικά και τα τρόφιμα, και τέλος, διάφορα αξεσουάρ για το φούρνο πίτσας όπως φτυάρια πίτσας, που θα σας διευκολύνουν στο ψήσιμο και τελάρα ζύμης για μέγιστη οργάνωση και σωστή συντήρηση.

Μπορείτε να βρείτε όλο τον επαγγελματικό εξοπλισμό πιτσαρίας που θα χρειαστείτε στο site μας Grill Market ή να μας επισκεφτείτε στον τεράστιο εκθεσιακό χώρου που διαθέτουμε για να μας γνωρίσετε από κοντά εμάς αλλά και τα προϊόντα μας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτόν.

Περισσότερα