Πόσο κοστίζει να ανοίξεις ένα ψητοπωλείο & πώς να ανοίξετε το δικό σας ψητοπωλείο

23/06/2022
Πόσο κοστίζει να ανοίξεις ένα ψητοπωλείο & πώς να ανοίξετε το δικό σας ψητοπωλείο

Τα ψητοπωλεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα σουβλατζίδικα αφού… όλος ο κόσμος τρώει σουβλάκι! Το σουβλάκι είναι μία αρκετά οικονομική λύση για να παραγγείλει κάποιος φαγητό και να χορτάσει, για αυτό και η κρίση έχει επιτρέψει να συνεχίζουν να ανθίζουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ενώ ένας λάθος υπολογισμός στον επαγγελματικό εξοπλισμό σας μπορεί να σας κοστίσει ακόμα και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης σας. Για το λόγο αυτό, δείτε ποια είναι τα βασικά μηχανήματα και συσκευές που θα χρειαστείτε για ένα ψητοπωλείο ή σουβλατζίδικο καθώς και ένα εύρος τιμών για να μπορέσετε να βγάλετε ένα σωστό budget για τον εξοπλισμό σας.

Ο βασικός εξοπλισμός ψητοπωλείου περιλαμβάνει τα ψυγεία, καταψύκτες καθώς και φριτέζα για τις πατάτες, μηχάνημα γύρου, παλτό ψησίματος και κοτοπουλιέρες. Πόσο όμως θα μου κοστίσει να ανοίξω ένα ψητοπωλείο; Ας δούμε κάθε πράγμα με τη σειρά.

Μηχανήματα γύρου

Μηχανήματα Γύρου

Εφόσον μιλάμε για ψητοπωλείο κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε και για σουβλάκι γύρο. Εάν μάλιστα πρόκειται για σουβλατζίδικο, τότε το βασικότερο εργαλείο σας είναι τα μηχανήματα γύρου, τα οποία ψήνουν ομοιόμορφα το κρέας σε ελάχιστο χρόνο και οικονομικά. Υπάρχουν μεγέθη αναλόγως της ποσότητας που προβλέπετε ότι θα ψήνετε ενώ μία γυριέρα μπορεί να είναι ηλεκτρική ή αερίου με μπουκάλα ή φυσικό αέριο. Οι τιμές για ένα μηχάνημα γύρου κυμαίνονται από 400 έως 1500 ευρώ (συνήθως αρκούν 600 ευρώ).

Πλατώ ψησίματος

Επαγγελματικά πλατώ ψησίματος

Το επαγγελματικό πλατώ ψησίματος θεωρείται απαραίτητο για πολλές επιχειρήσεις εστίασης όπως ψητοπωλεία, σουβλατζίδικα, πιτσαρίες κ.α. Είναι κατασκευασμένα από inox υλικό για να αντέχουν στο χρόνο και έχουν εξαιρετική απόδοση ώστε να μπορούν να καλύψουν κάθε επαγγελματική ανάγκη. Υπάρχουν ηλεκτρικά και αερίου, τα οποία έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και απαιτούν μικρότερο χρόνο προθέρμανσης. Είναι συνήθως ιδανικά για υγιεινό ψήσιμο και για κάθε είδος τροφίμων όπως πίτες, κρέατα και λαχανικά. Το κόστος ξεκινά από 90 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 2.100 ευρώ καθώς η τιμή του εξαρτάται από τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος και το μέγεθος του.

Φριτέζες Δεν υπάρχει ψητοπωλείο χωρίς τηγανητές πατάτες! Έτσι μία (τουλάχιστον) επαγγελματική φριτέζα θα σας φανεί απολύτως απαραίτητη. Εάν η κατανάλωση σας είναι μεγάλη ή έχετε και άλλα τηγανητά πιάτα όπως κοτόπουλο, τότε καλύτερα να επιλέξετε μία με δύο κάδους. Η φριτέζα σας εγγυάται γρήγορο μαγείρεμα με λίγο σχετικά λάδι. Εύρος τιμών: 45 ευρώ - 2.400 ευρώ.

Κοτοπουλιέρες

Κοτοπουλιέρες

Εάν στο ψητοπωλείο σας σερβίρετε κοτόπουλο, τότε ενδεχομένως να σας χρειαστεί και μία ή και περισσότερες κοτοπουλιέρες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε επιτραπέζιες ή επιδαπέδιες ψησταριές και ανάμεσα σε αερίου ή ηλεκτρικές. Εύρος τιμών: 840 ευρώ - 3.700 ευρώ.

Συντήρηση, κατάψυξη και ψυγεία αναψυκτικών

Συντήρηση Κατάψυξη Ψυγεία Αναψυκτικών

Για τη συντήρηση των τροφίμων, θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία πάγκους είτε ψυγεία θαλάμους. Τα πρώτα ξεκινούν σε τιμές από 800€ και φτάνουν τα 2.500€ ανάλογα με το μέγεθός τους, ενώ στα δεύτερα οι τιμές κυμαίνονται από 1.000€ - 3.400€.

Για την κατάψυξη των τροφίμων, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον επαγγελματικό καταψύκτη (από 250€ έως 2.000€), είτε καταψύκτη μπαούλο, είτε με συρόμενο τζάμι.

Ακόμη, θα χρειαστείτε ένα (τουλάχιστον) επαγγελματικό ψυγείο αναψυκτικών στα οποία η χωρητικότητα διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Οι τιμές τους ξεκινούν από 200 και φθάνουν τα 1.850 ευρώ.

Τέλος, θα χρειαστείτε και ένα ψυγείο για σαλάτες και υλικά, σε μορφή βιτρίνας ή πάγκου.

Πόσο κοστίζει να ανοίξετε ένα ψητοπωλείο; Η απάντηση βρίσκεται στο Grillmarket.gr που διαθέτει ιδιαίτερα προσιτές τιμές και ολοκληρωμένα πακέτα για τον εξοπλισμό ψητοπωλείου που θα χρειαστείτε, για να ξεκινήσετε με επιτυχία τη δική σας επιχείρηση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτόν.

Περισσότερα