Τι επαγγελματικό εξοπλισμό χρειάζεται ένα ξενοδοχείο;

23/06/2022
Τι επαγγελματικό εξοπλισμό χρειάζεται ένα ξενοδοχείο;

Ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της χώρας. Επομένως δεν είναι παράλογο που όλο και περισσότερες επενδύσεις αφορούν σε ξενοδοχεία και καταλύματα. Φυσικά το ύψος της επένδυσης δεν είναι μικρό αφού ο εκάστοτε επιχειρηματίας θα πρέπει να επενδύσει αρκετά χρήματα τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και σε εξοπλισμό.

Ετοιμάσαμε για εσάς ορισμένες συμβουλές -κυρίως ως προς την συντήρηση και την παρουσίαση του φαγητού- που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον επαγγελματικό εξοπλισμό που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο σας, για να γλιτώσετε χρόνο από την έρευνα αγοράς σας.

Μπουφέ - Παρουσίαση πρωινού

Μπουφές με βιτρίνες τροφίμων

Το μυστικό για ένα επιτυχημένο μπουφέ πρωινού δεν βρίσκεται μόνο στη γεύση του φαγητού αλλά και στο πώς παρουσιάζεται καθώς και σε τι θερμοκρασία σερβίρεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να έχετε τον κατάλληλο επαγγελματικός εξοπλισμός μπουφέ για το ξενοδοχείο σας.

Για το σερβίρισμα του πρωινού, εκτός από έναν έπιπλο μπουφέ, θα χρειαστείτε επίσης διανεμητές γάλακτος, δημητριακών, χυμών και ζεστών ροφημάτων. Απαραίτητα για να διατηρήσετε τα τρόφιμα στη σωστή θερμοκρασία είναι τα επαγγελματικά μπαιν μαρί με βιτρίνα.

Ακόμη θα χρειαστούν θερμαινόμενες βιτρίνες για τα τρόφιμα που θέλετε να παραμείνουν ζεστά και ψυχόμενες βιτρίνες για τα κρύα τρόφιμα, αναλόγως του τι σερβίρετε. Τέλος, πάντα στα πρωινά ο κόσμος ενθουσιάζεται όταν συναντά επίσης συσκευή hot dog καθώς και φρυγανιέρες.

Ψυγεία - Συντήρηση φαγητού

Επαγγελματικά ψυγεία θάλαμοι

Απαραίτητος εξοπλισμός για το ξενοδοχείο σας είναι επίσης τα επαγγελματικά ψυγεία θάλαμοι. Αποτελούν τον πιο συνηθισμένο τύπο ψυγείου για τις μεγάλες επιχειρήσεις και επιλέγονται στις επαγγελματικές κουζίνες αφού είναι ιδιαίτερα πρακτικά στη χρήση τους. Είναι επίσης γνωστά για τη στιβαρή κατασκευή και την αντοχή τους στο χρόνο. Η θερμοκρασία λειτουργίας των προϊόντων κυμαίνεται από -2°C έως +8°C, ενώ ο εξατμιστής τους είναι προστατευμένος έναντι των διαβρωτικών παραγόντων που υπάρχουν στα τρόφιμα. Μπορείτε να επιλέξετε σε μονό ή διπλό θάλαμο ενώ το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστείτε τόσο ένα ψυγείο θάλαμο συντήρησης όσο και ψυγείο θάλαμο κατάψυξης.

Ιδιαίτερα πρακτικά είναι επίσης τα ψυγεία πάγκοι καθώς εξοικονομούν αρκετό χώρο αφού πάνω τους μπορείς να τοποθετήσεις άλλο εξοπλισμό της κουζίνας. Πρόκειται για κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα και περιλαμβάνει συρτάρια καθώς και τον πάγκο εργασίας από πάνω τους, που προσφέρει τη δυνατότητα του έξτρα χώρου. Συνήθως τα ψυγεία κάποιος μπορεί να τα προμηθευτεί είτε ως συντήρηση είτε ως κατάψυξη αλλά υπάρχουν και ψυγεία πάγκοι που έχουν το ένα μέρος για συντήρηση και το άλλο για κατάψυξη. Ιδιαίτερα χρηστικά είναι και τα ψυγεία με γυάλινες πόρτες ώστε να μπορεί κανείς εύκολα να δει το περιεχόμενο του ψυγείου. Το μήκος των ψυγείων πάγκων αρχίζει από 135cm και μπορεί να φτάσει έως 225cm.

Καρότσια μεταφοράς

Καρότσια μεταφοράς

Ακόμα και τον πιο καλό σερβιτόρο να έχετε, κανείς δεν μπορεί να κουβαλήσει τόσους δίσκους! Εάν έχετε ξενοδοχείο, θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τα τροχήλατα καρότσια μεταφοράς δίσκων. Τα καρότσια μεταφοράς είναι κατασκευασμένα από υψηλής αντοχής ρόδες και ανοξείδωτο χάλυβα για να έχουν μακρά διάρκεια ζωής και διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Με τα τρόλεϊ μεταφοράς θα μπορέσετε εύκολα να μεταφέρετε ταυτόχρονα αρκετούς δίσκους, μπασίνες και σερβίτσια.

Στο grillmarket.gr θα βρείτε τεράστια ποικιλία από ψυγεία, καρότσια μεταφοράς και είδη παρουσίασης φαγητού υψηλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές ώστε να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο και που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της ξενοδοχειακής επιχείρησής σας. Είμαστε πάντα κοντά σας για κάθε διευκρίνιση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτόν.

Περισσότερα