Πόσο κοστίζει να ανοίξεις ένα τυροπιτάδικο - σαντουιτσάδικο & Πώς να ανοίξετε το δικό σας τυροπιτάδικο – σαντουιτσάδικο

14/03/2022
Πόσο κοστίζει να ανοίξεις ένα τυροπιτάδικο - σαντουιτσάδικο & Πώς να ανοίξετε το δικό σας τυροπιτάδικο – σαντουιτσάδικο

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν snack και καφέ στο χέρι, ειδικά αυτές που στοχεύουν στην υψηλή ποιότητα των υλικών τους και βρίσκονται σε πολυσύχναστες περιοχές, έχουν γενικά σταθερή πελατεία, ειδικά τις εργάσιμες μέρες.

Αν σκέφτεστε να ανοίξετε ένα τυροπιτάδικο-σαντουιτσάδικο, τότε πέρα από την ποιότητα των υλικών και την επιλογή της σωστής τοποθεσίας, καλό είναι να προσέξετε και τον επαγγελματικό εξοπλισμό που θα πλαισιώσει τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα βασικότερα στοιχεία εξοπλισμού για επιχειρήσεις εστίασης που θα χρειαστείτε για το νέο σας εγχείρημα μαζί με το κόστος τους.

Ζύμη και πλάστης


Παρασκευή φαγητών

Στο επίκεντρο βρίσκεται, φυσικά, ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε για τα προϊόντα σας, με τα σφολιατοειδή να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για την παρασκευή της ζύμης αλλά και της γέμισης θα χρειαστείτε επαγγελματικάμίξερ ζαχαροπλαστικής & μίξερ χειρός, τα οποία ξεκινούν από 200€, αλλά φτάνουν μέχρι και τα 1.200€ ανάλογα με το μέγεθος και την αποδοτικότητά τους.

Οι φούρνοι σφολιάτας και φούρνοι ζαχαροπλαστικής ξεκινούν από 350€, αλλά υπάρχει τεράστια διακύμανση στην τιμή με βάση τη χωρητικότητά τους σε ταψιά και την αποδοτικότητά τους ανά ώρα, καθώς μπορεί να φτάσουν ακόμα και αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μεγάλες διαστάσεις και αποδόσεις. Συνεπώς, εδώ έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζετε με ακρίβεια τις ανάγκες του τυροπιτάδικου, ώστε να επιλέξετε τον φούρνο που θα καλύπτει την ροή πελατών ανά ώρα, χωρίς όμως να είναι πολύ μεγαλύτερος και να δαπανά περισσότερη από την απαιτούμενη ενέργεια.

Βιτρίνα με σφολιατοειδή

Παρουσίαση των υλικών και των snack

Σε κάθε επιχείρηση που πουλάει βρώσιμα προϊόντα παίζει τεράστιο ρόλο η παρουσίασή τους. Σε ένα τυροπιτάδικο – σαντουιτσάδικο θα πρέπει να παρουσιάζετε αφενός τα υλικά των σάντουιτς και αφετέρου τις σφολιάτες που έχετε ετοιμάσει.

Για την πρώτη περίπτωση θα χρειαστείτε ψυχόμενες βιτρίνες που θα διατηρούν σε σταθερή χαμηλή θερμοκρασία τα ευπαθή υλικά, όπως είναι τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, οι σως και τα λαχανικά. Οι βιτρίνες κοστίζουν από περίπου 300€ έως 3.000€ ανάλογα με το μέγεθός τους. Αν έχετε πολλά διαφορετικά υλικά, μπορείτε να έχετε και διαφορετικές βιτρίνες ανάλογα με το είδος τους, όπως ψυγείο-βιτρίνα σαλατών, αλλαντικών, τυριών κλπ. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ επιτραπέζιων βιτρινών για εσάς που δεν έχετε χώρο ή των επιδαπέδιων με δυνατότητα εντοιχισμού τους στο έπιπλο που έχετε σχεδιάσει .

Για τα σφολιατοειδή θα χρειαστείτε θερμαινόμενες βιτρίνες, οι οποίες θα διατηρούν ζεστά και φρέσκα τα προϊόντα για αρκετή ώρα, μέχρι να πουληθούν. Η τιμή μιας θερμαινόμενης βιτρίνας ξεκινάει από 165€, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 2.600€ ανάλογα και εδώ με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της.

Επαγγελματικό ψυγείο Πάγκος

Συντήρηση τροφίμων

Πέρα από τον εξοπλισμό που απαιτείται για την παρασκευή και την παρουσίαση των σάντουιτς και των σφολιατοειδών, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τον εξοπλισμό για την εύρυθμη λειτουργία του τυροπιτάδικου - σαντουιτσάδικου. Για τη συντήρηση των προμηθειών, θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία, με τα ψυγεία - πάγκους να ξεκινούν σε τιμές από 800€ και να φτάνουν τα 2.300€ ανάλογα με το μέγεθός τους, ενώ στα ψυγεία - θαλάμους οι τιμές κυμαίνονται από 900€ έως 3.000€. Για την κατάψυξη, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον επαγγελματικό καταψύκτη (από 200€).Τέλος η τελευταία τάση  επιβάλει να έχετε ένα μηχάνημα Blast Chiller που σας βοηθάει στην βαθιά ψύξη των πρώτων υλών αλλά και του τελικού σας προϊόντος με σκοπό την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους .Ειδικά για εποχικά υλικά που δύσκολα βρίσκετε όλο το χρόνο ένα τέτοιο μηχάνημα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αποθέματα .

Χέρι που δίνει καφέ

Μικροεξοπλισμός

Εκτός από τον παραπάνω βασικό εξοπλισμό, καλό είναι να έχετε και μερικές ακόμα συσκευές που θα προσελκύσουν πελάτες, προσφέροντας ροφήματα και snack. Για τον καφέ στο χέρι, θα χρειαστείτε φραπιέρα (από 200€), ενώ για τα ροφήματα απαραίτητοι είναι οι αποχυμωτές και στίφτες (από 100€). Επιπλέον, θα χρειαστείτε φριτέζα (από 45€) και τοστιέρα (από 75€).

Βρείτε στο Grill Market εξαιρετικές προσφορές και ιδιαίτερα προσιτές τιμές για τον εξοπλισμό τυροπιτάδικου - σαντουιτσάδικου που θα χρειαστείτε, για να ξεκινήσετε με επιτυχία τη δική σας επιχείρηση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτόν.

Περισσότερα