Πόσο κοστίζει να ανοίξεις ένα εστιατόριο & πώς να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο

01/03/2022
Πόσο κοστίζει να ανοίξεις ένα εστιατόριο & πώς να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο

Τα εστιατόρια αποτελούν από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όχι άδικα, αφού η χώρα μας φημίζεται για τη γαστρονομική της παράδοση. Φυσικά, για να επιτύχει ένα εστιατόριο και να μπορέσει να προσφέρει υψηλή ποιότητα στους πελάτες του, παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός της κουζίνας είναι ένας από αυτούς, αφού καθορίζει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και το τελικό ποιοτικό αποτέλεσμα.

Τι περιλαμβάνει, όμως, αυτός ο εξοπλισμός και πόσο κοστίζει ως μέρος της συνολικής επένδυσης; Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο.

Προετοιμασία φαγητού

Προετοιμασία φαγητού

Το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι συσκευές προετοιμασίας φαγητού που είναι διαφόρων ειδών. Οι επαγγελματικοί φούρνοι ξεκινούν από περίπου 400€ και μπορούν να λειτουργούν με παροχή υγραέριου ή ρεύματος, όμως υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή ανάλογα με το μέγεθός τους. Επιπλέον, στις περισσότερες κουζίνες απαιτούνται και πιο εξειδικευμένοι φούρνοι ανάλογα το προϊόν που επιθυμείτε να προσφέρετε , όπως φούρνοι πίτσας και φούρνοι με κάρβουνο που έχουν υψηλότερο κόστος.

Για τις υπόλοιπες συσκευές μαγειρικής υπάρχουν πολλά διαφορετικά και εξειδικευμένα είδη ανάλογα με τις απαιτήσεις της κουζίνας του εστιατορίου. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε γκριλ (500-3.000€), φριτέζα (από 45€) και μηχανήματα για την προετοιμασία τροφίμων (από 300€). Σε όλα τα παραπάνω, η χωρητικότητα και η αποδοτικότητα είναι οι κυριότεροι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή.

Βεβαίως, το βασικό είναι να γνωρίζετε καλά τις ανάγκες της κουζίνας με βάση το μενού του εστιατορίου, έτσι ώστε να επιλέξετε αφενός τον εξοπλισμό που χρειάζεστε και αφετέρου στο μέγεθος και τα χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες της κουζίνας.

Για ακόμα περισσότερες προτάσεις και προσφορές σε πληθώρα συσκευών μαγειρικής για όλα τα είδη κουζίνας, πατήστε εδώ.


Επαγγελματικό Ψυγείο

Συντήρηση προμηθειών

Για τη συντήρηση των τροφίμων, θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία, τα οποία μπορεί να είναι πάγκοι ή θάλαμοι. Τα πρώτα ξεκινούν σε τιμές από 800€ και φτάνουν τα 2.300€ ανάλογα με το μέγεθός τους, ενώ στα δεύτερα οι τιμές κυμαίνονται από 900€ έως 3.000€.

Για την κατάψυξη των τροφίμων, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον επαγγελματικό καταψύκτη (από 200€), όμως πολλά μοντέλα επαγγελματικών ψυγείων διαθέτουν και θάλαμο κατάψυξης. Συνήθως, βέβαια, απαιτείται ανεξάρτητος καταψύκτης, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποθηκευτική δυνατότητα στην κουζίνα. Οι ψυχόμενεςβιτρίνες, εφόσον τις χρειάζεστε για παρουσίαση και απευθείας πώληση προϊόντων στους πελάτες, ξεκινούν από 300€ και φτάνουν τα 2.800€.

Εξοπλισμός Κουζίνας Εστιατορίου

Καθαριότητα

Τα επαγγελματικά πλυντήρια που θα χρειαστείτε σε ένα εστιατόριο ξεκινούν από 650€, αλλά μπορεί να αγγίξουν και τα 7.000€ αν είναι εξειδικευμένα, όπως στην περίπτωση των πλυντηρίων σκευών.

Μεταξύ  200€ και 700€ θα κινηθείτε, για να αγοράσετε λάντζες ανοξείδωτες ανάλογα βέβαια με το μέγεθος και τον αριθμό των λεκανών τους.

Όπως γίνεται φανερό, ένα εστιατόριο απαιτεί στον εξοπλισμό του πολλά διαφορετικά μηχανήματα και συσκευές, οι οποίες παρουσιάζουν και μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Όσον αφορά στον επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός σε κάθε στάδιο της λειτουργίας της κουζίνας, θα βρείτε στο Grill Market ελκυστικές προσφορές και ολοκληρωμένα πακέτα για το ξεκίνημα της νέας σας επιχείρησης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτόν.

Περισσότερα