Επαγγελματικοί φούρνοι: Πως να επιλέξετε τον ιδανικό

22/06/2022
Επαγγελματικοί φούρνοι: Πως να επιλέξετε τον ιδανικό

Ο φούρνος αποτελεί την καρδιά της κουζίνας σας αφού είναι μία από τις συσκευές με την περισσότερη χρήση στις επαγγελματικές κουζίνες. Στις μέρες μας υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι επαγγελματικών φούρνων με διαφορετικές δυνατότητες λειτουργίας, που μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο στην εύρεση του κατάλληλου για εσάς. Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον ιδανικό επαγγελματικό φούρνο για την επιχείρησή σας. Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά επαγγελματικού φούρνου.

Μέγεθος: Καταρχήν για να μπορέσετε να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος φούρνου για την επιχείρησή σας θα πρέπει να υπολογίσετε πόση κατανάλωση θα υπάρχει. Το μέγεθος ενός φούρνου θα καθορίσει και το πόσες σχάρες ή GN μπορεί να χωρέσει σε ένα ψήσιμο. Κάτι που επίσης θα πρέπει να υπολογίσετε είναι τι χώρο έχετε διαθέσιμο για να τοποθετηθεί ο φούρνος σας.

Κατανάλωση: Κάτι που θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε είναι αν θα επιλέξετε φούρνο γκαζιού ή ηλεκτρικού ρεύματος. Συνήθως ο φούρνος αερίου είναι πολύ πιο οικονομικός στην κατανάλωσή του, ωστόσο θα πρέπει να δείτε και τα κόστη στην περιοχή που δραστηριοποιείστε.

Τελικό κόστος: Εκτός από το κόστος του φούρνου, στο τελικό κόστος θα πρέπει να συνυπολογίσετε και την εγκατάσταση ή κάποια έξτρα αξεσουάρ πού ενδεχομένως θα χρειαστούν Εγγύηση και service: Θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για το τι καλύπτει ακριβώς και για πόσο χρόνο η εγγύησή σας. Επίσης κάντε μία έρευνα για το πού θα απευθυνθείτε για το service του εξοπλισμού σας και τι γίνεται στις περιπτώσεις φθοράς, αντικατάστασης ή συντήρησης.


Επαγγελματικός Φούρνος


Τύποι επαγγελματικού φούρνου

Ανάλογα με τον τρόπο που λειτουργούν οι φούρνοι αλλά και τον σκοπό που εξυπηρετούν, μπορούν να χωριστούν στις παρακάτω κατηγορίες.


Φούρνοι μαγειρικής

Φούρνος Μαγειρικής

Ένας τύπος φούρνου μαγειρικής είναι οι κυκλοθερμικοί φούρνοι αέρος (convection) που είναι κατασκευασμένοι συνήθως από ανοξείδωτο χάλυβα και πυρίμαχο γυαλί επιτρέποντας τον οπτικό έλεγχο της διαδικασίας ψησίματος. Οι φούρνοι μαγειρικής θερμαίνονται με ηλεκτρικές αντιστάσεις που ελέγχονται από θερμοστάτη ενώ ανεμιστήρες που βρίσκονται στον θάλαμο δημιουργούν ρεύμα αέρα που κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα μέσα στο χώρο. Είναι σχετικά οικονομικοί ενώ διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγέθους και εύρος τιμών.

Κυκλοθερμικός φούρνος ατμού αέρα

Μία ακόμη πολύ καλή επιλογή αποτελούν οι κυκλοθερμικοί φούρνοι ατμού αέρα (Combi Steamers), οι οποίοι επίσης λειτουργούν με ανεμιστήρα που κυκλοφορεί τον αέρα μέσα στον θάλαμο αλλά και με ατμό. Είναι κατάλληλοι για επιχειρήσεις που έχουν πολλές διαφορετικές ανάγκες και στηρίζονται σε ένα μηχάνημα αφού παρέχουν πολλές δυνατότητες μαγειρέματος όπως στον ατμό, τηγανητά, ψητά, μαγειρευτά, μπραιζέ κ.α. Είναι εξαιρετικοί για μεγάλες παραγωγές, μιας και δέχονται ολόκληρα καρότσια με gastronorm από 6 GN έως και 20 GN για ψήσιμο ενώ έχουν ιδιαίτερα αποτελεσματική αναθέρμανση. Κατά την εγκατάστασή του απαιτείται επίσης υδραυλική σύνδεση με δίκτυο παροχής νερού.


Φούρνοι μικροκυμάτων

Φούρνος Μικροκυμάτων

Οι επαγγελματικοί φούρνοι μικροκυμάτων θα φανούν κατά πάσα πιθανότητα ιδιαίτερα χρήσιμοι για την επιχείρησή σας αφού το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με μικρή κατανάλωση ενέργειας. Έτσι χρησιμοποιούνται όχι μόνο για την αναθέρμανση του φαγητού αλλά και για να ξεπατώσετε γρήγορα ένα κατεψυγμένο τρόφιμο, να αποξηράνετε μυρωδικά ή να ψήσετε το κρέας και τα λαχανικά σας.


Φούρνοι σφολιατοειδών

Φούρνος Σφολιατοειδών

Εάν οι τυρόπιτες και τα σνακ είναι στο μενού σας, τότε ένας ηλεκτρικός φούρνος για σφολιάτες και snack σας είναι απαραίτητος για ένα γρήγορο και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Οι φούρνοι σφολιάτας επίσης λειτουργούν με κυκλοθερμική θερμοκρασία για ομοιόμορφο και δυνατό ψήσιμο μέσα στο χώρο εψήσεως.


Φούρνοι πίτσας

Φούρνοι Πίτσας

Εάν δραστηριοποιείστε στο χώρο της πίτσας τότε δεν θα μπορεί από τον επαγγελματικό εξοπλισμό σας να υπάρχει και ένας επαγγελματικός φούρνος πίτσας. Οι φούρνοι πίτσας ψήνουν την πίτσα με τον κατάλληλο τρόπο, γρήγορα και αξιόπιστα ώστε να ικανοποιήσετε και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Οι βασικές κατηγορίες φούρνου πίτσας είναι αερίου, ρεύματος ή ξύλου.


Φούρνοι κάρβουνου

Φούρνος Κάρβουνου

Ο φούρνος με κάρβουνο ή μπρικέτα, αποτελεί έναν συνδυασμό ψησταριάς - φούρνου και χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα που προσφέρει σε γεύση και ψήσιμο. Οι φούρνοι κάρβουνου λειρουργούν με πολύ λιγότερο κάρβουνο από μία απλή ψησταριά ενώ είναι πολύ πιο γρήγοροι στο ψήσιμο.

Στο grillmarket.gr θα βρείτε τεράστια ποικιλία από επαγγελματικούς φούρνους υψηλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Είμαστε πάντα κοντά σας για κάθε διευκρίνιση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτόν.

Περισσότερα